Még a börtönből is átverték az embereket a telefonos csalók

Csalás és pénzmosás miatt emeltek vádat telefonos csalók ellen, akik közül ketten a börtönből, engedély nélkül tartott telefonnal csaltak ki százezreket nyereményeket ígérő hívásaikkal – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

A 49 éves budapesti és a 37 éves gönyűi férfi 2021 októberében zárkatársakként szabadságvesztésüket töltötték a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézetben és elhatározták, hogy pénzt csalnak ki emberektő a zárkájukban engedély nélkül tartott telefonokról, azt állítva az ismeretlenül tárcsázott személyeknek, hogy egy mobiltelefon-szolgáltató nyereményjátékán nyertek.

A trükk nagyjából a szokásos volt. A felhívott embereket rávették, hogy a „nyereményük megszerzéséhez” lépjenek be az internetbankjukba, és az útmutatásaikat követve utalásokat hajtsanak végre az általuk megadott bankszámlaszámra.

Ehhez a budapesti férfi telefonon felvette a kapcsolatot egy 22 éves miskolci nővel, hogy az ő bankszámlájára érkezzenek a kicsalt összegek, amelyek felét a nő megtarthatta. A gönyűi vádlott egy mobilszolgáltató munkatársaként bemutatkozva a börtönből egy Lentiben élő embert hívott fel, akivel a netbankján keresztül több mint 360 ezer forintot utaltatott át a miskolci nő számlájára. Egy gyöngyössolymosi sértettől ugyanezzel a módszerrel mintegy 300 ezer forintot szerzett meg.


telefonos csalók

A budapesti vádlott már a megtévesztő hívások során értesítette a miskolci nőt, hogy vegye fel az átutalt összegeket, de a pénz egy részének felvétele után zárolták a számláját. A többszörös visszaesőnek számító két férfival szemben csalás bűntette miatt fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Lenti Járási Ügyészség, a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte pénzmosás bűntette miatt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?