Windows születésnap: boldog negyvenediket!

Bizony, a Windows számára elérkezett a negyedik iksz, és közben nagyon komoly utat tett meg. 

Lehet szidni és nem szeretni, de a tényen akkor sem változtat, hogy Bill Gates, a Microsoft, és a Windows bizony történelemformáló szereppel bírnak. Az egész sztori 40 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1983. november 10-én Gates lerántotta a leplet a Windows 1.0-ról. Ez azonban nem azt jelenti, hogy azzal a lendülettel el is jutott volna a felhasználókhoz, hiszen a hivatalos forgalmazás 1985-ig váratott magára.


Az nem is lehet kérdés, hogy a negyven év alatt az operációs rendszer hatalmas fejlődésen ment keresztül, és egyre inkább a mindennapi élet elválaszthatatlan részét képezte. Pályafutása közben persze akadt néhány zsákutca, hiszen elég a Windows XP és Win 7 közé beékelődő Vistára gondolni, ami finoman szólva sem lett egy sikertörténet, bár jelentős szerepe volt az utána következő generációk megszületésében. Vagy ott a Win 8, amit egyáltalán nem lehet bukásnak nevezni, de nem véletlen, hogy kevésbé volt elterjedt a felhasználók körében, mint elődje, vagy a Windows 10. Úgyhogy boldog negyvenet!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?