Krónikus betegségekkel és alvászavarokkal erősítenek a Huawei okosórái

A krónikus betegségek megelőzéséhez, valamint az alvászavarok, a sportolás utáni regeneráció és a gyermekkori fejlődés vizsgálatához is hozzájárulhatnak a Huawei jelenleg is zajló, okosórákhoz kapcsolódó egészségügyi kutatásai. 

A Huawei partnereivel – egyetemekkel és kutatóintézetekkel – olyan megoldásokat kutat, amelyek hozzájárulhatnak a krónikus betegségek megelőzéséhez. A vállalat már több mint 300 millió felhasználó alvás közbeni légzésfigyeléshez kapcsolódó adatát elemezte, 5 millió felhasználó szívegészségét vizsgálta, és több mint 800 ezer felhasználó érrendszeri és légúti egészségére vonatkozó adatait dolgozta fel az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés érdekében.


A kutatómunka hátterét a Huawei tíz kutatóintézete és három egészségügyi laboratóriuma adja Kínában, és az innováció további előmozdítása érdekében a vállalat nemrégiben új laboratóriumot nyitott Helsinkiben. Az új európai laborban a multidiszciplináris kutatócsapat világszínvonalú teszt-berendezésekkel több mint 200 fiziológiai és biomechanikai mutatót követ nyomon és több mint 20 sportágat vizsgál valósághű környezetben. A laboratórium a kutatáshoz kapcsolódó tesztelésekhez és a fiziológiai adatok méréséhez – többek között a Huawei Watch GT 4 okosóra segítségével – a vállalat egészség- és fitneszmonitorozási technológiáit alkalmazza.

huawei alvászavarok
Fotó: Huawei

A gyártó emellett olyan jelentős kutatásokban is részt vesz, amelyek az alvászavarokhoz, a sportolás után regenerációhoz, a gyermekkori fejlődéshez és az átfogó digitális egészségügyi megoldásokhoz kapcsolódnak. A vállalat eddig több mint 130 millió okosórát szállított le globálisan, és jelenleg is eszközei funkcionalitásának továbbfejlesztésén dolgozik – eddig több mint 100 szakmai intézménnyel és több mint 13 millió felhasználóval működött együtt.

huawei alvászavarok
Fotó: Huawei

A Huawei Research alkalmazás több mint 200 egészségügyi tanulmányt tartalmaz többek között a szív egészségére, az alvási légzés tudatosságára, a tüdőfunkciókra, az érrendszeri egészségre és a vércukorszint szabályozására vonatkozóan. Legfrissebb kutatásai nyomán a vállalat a jövőben olyan további egészségfigyelő megoldásokat tervez beépíteni eszközeibe, amelyek a női egészség, a mentális egészség és a vérnyomás edzés közbeni nyomon követését szolgálják. A vállalat emellett új területekre is merészkedik, többek között az inkluzív, azaz mindenki számára hozzáférhető és használható sporttechnológia fejlesztése érdekében: jelenleg is olyan egészségfigyelő technológiákat fejleszt, amelyek lefedik a kerekesszéket használók sport- és fitnesz igényeit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?