Mutatjuk, melyek az idei év legjobb mobilfotói

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a Huawei Xmage Awards (korábban Next Image Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját.

A megmérettetésre, amelynek korábban több ízben volt magyar nyertese, idén áprilistól augusztus középig lehetett pályaműveket beküldeni, és közel 100 országból több mint 600 ezer alkotás közül választották ki a három fődíjast, 17 kategórianyertest, 34 második helyezettet, illetve három különdíjast.


Az idei versenyre számos kategóriában lehetett nevezni, az Éjszakai Séta, a Portré, a Művészet és divat, a Szabadtér, a Helló, Élet kategóriákban várták a fotós pályaműveket, a 3-9 képből álló fotósorozatokat pedig a Történetmesélő kategóriába lehetett beküldeni. A videóalkotásokat a Történés (Action), a Történetmesélő rövidfilm (Storytelling Short Film) és a Történetmesélő hosszabb film (Storytelling Long Film) szekcióban várták. A pályázó fotósok által használt legnépszerűbb telefonmodellek között szerepelt a HUAWEI P60 Pro, a HUAWEI P40 Pro és a HUAWEI Mate 40 Pro.

A mobilfotós pályázat három fődíjas alkotásának a fülöp-szigeteki Domcar Calinawan Lagto „Sárkányfelhők” (Dragon Clouds) című képe, a lengyel Piotr Cebula „Repülőshow” (Airshow) című fotója, valamint a kínai Dou Chuanli „Bátor sas” (Fearless Eagle) pályázata bizonyult.  A nyertesek fejenként bruttó 10 ezer amerikai dollár jutalomban részesültek.

Íme a fődíjasok:

Domcar Calinawan Lagto: Sárkányfelhő, Fülöp-szigetek ( Huawei P30 Pro)

mobilfotó 2023 huawei

 

Piotr Cebula: Repülőshow, Lengyelország (Huawei P40 Pro)

 

Dou Chuanli: Bátor sas, Kína (Huawei P40 RS)

Rhon Paolo C. Velarde: A gyermek jövője – Porté kategóriagyőztes

mobilfotó 2023 huawei
Fotó:

Wang Hanbing: Hegyi kilátás – Szabadtér kategória 2. helyezett

mobilfotó 2023 huawei

Zhang Wei: Éjszakai kilátás a hídon – Éjszakai séta kategóriagyőztes

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?