Omate Ice Ring: „egy gyűrű mind felett”

A címadás valójában csak drámai hatáskeltés, de az Omate Ice Ring annyiban tényleg kapcsolódik az A Gyűrűk Ura Trilógiához, hogy olyan, mint Szauron szeme: folyton figyel. 

Az Ice Ring az Omate terméke, és nem más, mint egy okosgyűrű, ami titánötvözetből készült, vékony, és minimalista kialakítású. Több egészségmegfigyelési funkcióval rendelkezik, mint amilyen az alvásfigyelés, pulzusszám- és véroxigénszint követés. Csakhogy ezek mellett tud ám még sok mást is, mint amilyen a stresszfigyelés, vérnyomásfigyelés, aktivitáskövetés, illetve támogatja a különböző sportmódokat. A szabadtéri tevékenységeket a sportórák módjára, rögzíti, és telefonon keresztül nézhetjük meg az útvonalat, és az egyéb jellemzőket.


ice ring
Kép: GSMArena

Négy alvási fázist követ: ébrenlét, mély alvás, könnyű alvás és REM alvás. Az algoritmus az alvás minőségétől függően 0 és 100 közötti alváspontszámot ad, a kísérő alkalmazás pedig részletes elemzést kínál. A pulzusszámra, a vér oxigénszintjére és egyéb tevékenységekre vonatkozó adatok ugyanezen az alkalmazáson keresztül iPhone és Android okostelefonon is elérhetők.

ice ring
Kép: GSMArena

Az Omate Ice Ring a Goodix GR5515GGBD chipjével működik, és 1 MB tárhellyel rendelkezik. Vastagsága 2,5 mm, súlya 2,9 g, és IP68-as minősítéssel, Bluetooth 5.1-gyel és 20 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely a reklámok szerint 10 nap készenléti idővel és 4-6 nap aktív idővel rendelkezik „normál használat mellett”. Ha az akkumulátor lemerült, a gyűrű cellájának feltöltésére a csomagban található mágneses töltő szolgál, amivel 30 perc alatt tölthető lemerült állapotból 100%-ra.

ice ring
Kép: GSMArena

Az Omate Ice Ring hat méretben és három színben – arany, ezüst és űrfekete – kapható. Az ára 199 euró (körülbelül 76 ezer forint), és Európában az Ice-Watch és a Louis Pion forgalmazásában kapható. Nem lehet tehát azt mondani, hogy olcsó, hiszen ennyiért már egész frankó okosórákat lehet kapni, amik mindezeket és talán még többet is tudnak. Csak éppen nem gyűrűk, és ha valakinek amúgy bejön a diszkrét megjelenésű kütyü, akkor sanszos, hogy nem sajnálja majd rá a pénzt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?