Jól nézd meg ezt a játékautót, mert nagyjából annyiba kerül, mint a havi lakbéred

A Teenage Engineering készített egy játékautót, amit kedvünkre tologathatunk, vagy felrakhatunk a polcra dísznek. Mindezt közel egy havi lakbér áráért. 

A Teenage Engineering neve elsősorban a hangtechnika iránt érdeklődők számára lehet ismerős, a svéd cég ugyanis főként hangeszközökben utazik. Karácsony előtt nem sokkal azonban előrukkoltak egy guruló fémdarabbal, amit játékautónak neveznek, és 250 dollárt, vagyis nagyjából 90 ezer forintot kérnek el érte.


A 250 dollárt helyett valójában 2.5 dollárt érő autócska alumíniumból készült, és golyóscsapágyas gumikerekekkel lett felszerelve. A használati utasítása szintén nem egy atomfizika: tologasd kedvedre, vagy tedd a polcodra.

játékautó teenage Engineering
Fotó: Teenage Engineering

A játékkocsit a dán tervező, Anders Hermansen alkotta meg, aki korábban olyan cégekkel dolgozott együtt, mint a Bang & Olufsen, ami szintén főként hangtechnikai termékeket gyárt. Az autó három színben (piros, fekete és ezüst) érhető el az érdeklődők számára.

játékautó teenage Engineering
Fotó: Teenage Engineering

Nem ez az első alkalom, hogy a svéd vállalat kevésbé értelmes terméket dob piacra igencsak borsos áron: kaptunk már 1600 dolláros íróasztalt, amit az ikeás változatokhoz hasonlóan, nekünk kell összeszerelni, de 2000(!) dollárba kerülő fababákkal is előrukkolt már a cég. A 250 dolláros játékautó tulajdonképpen belepasszol ebbe a sorba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?