Belehalt a túlhajszoltságba egy fiatal gamer, aki alvás helyett is élőzött

Valószínűleg a kimerültség végzett az egyetemista gamerrel, aki öt napig alvás helyett élőben közvetítette, ahogy játszik. 

A sajnálatos eset november 10-én történt Kínában, a Henan tartománybeli Zhengzhouban. Li Hao, az elhunyt egy kínai médiacégnek dolgozott, és annyi közvetítést vállalt be, hogy az rövid úton az életébe került.


A műszaki főiskolán tanuló diák a munkaszerződés értelmében köteles volt 26 nap alatt 240 órát élőben közvetíteni, és havonta 15 rövid videót feltölteni, mindezt csekély, 3000 jüan (nagyjából 140 ezer forint ) fizetésért cserébe – írja az NDTV a South China Morning Post nyomán. Li október óta dolgozott nappali műszakban, de november 5-én áttért az éjszakai műszakra némi extra jövedelem reményében. A fiatal férfi öt egymást követő éjszakán keresztül streamelt este 9 órától reggel 6 óráig úgy, hogy nappal órákra járt és tanult.

Li-t a szobatársai találták meg, akik azonnal hívták a mentőket, de az erőfeszítések ellenére a férfi meghalt, mire a kórházba értek vele.

Az elhunytat foglalkoztató médiacég tagadja a felelősségét a fiatal férfi halálának ügyében, elmondásuk szerint ők csak a helyszínt biztosítják, levonják a borravalókból a saját jutalékukat, de az ő hatáskörük itt nagyjából véget is ér: senkit nem kényszerítenek együttműködésre, ahogy arra sem, hogy éjszaka vállaljanak munkát. Bár a cég szerint nincs felelősségük az ügyben, 140 ezer forint kompenzációt ajánlottak fel Li családjának „emberségből”.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?