Robert de Niro nagyon berágott az Apple-re

Robert de Niro szerint nagyon nincs rendben, hogy a Gotham-ceremónián az Apple a beszédéből kiszerkesztette azt a részt, ahol Donald Trumpot illeti negatív kritikával. 

Robert de Niro hétfőn este mondott beszédet a Martin Scorsese nevéhez fűződő Killers of the Flower Moon című film kapcsán, amikor azt vette észre, hogy a súgógépen nem úgy szerepel a szöveg, ahogy ő azt ismeri. Először arra gondolt, a masina elromlott, de gyorsan rájött, hogy másról van szó. Ekkor közölte a hallgatósággal, hogy a beszéde elejét cenzúrázták, de akkor is el fogja mondani. Azzal elővette a mobilját, és onnan olvasta fel az Apple által forgalmazott film apropóján megfogalmazott gondolatait. Robert de Niro szerint a történelem már nem történelem, és az igazság sem igazság, mert mindent alternatív tények, és összeesküvés-elméletek váltanak fel.


robert de niro
Kép: A Killers of the Flower Moon színészei – The Verge

Szerinte a szórakoztatóipar sem mentes ettől a gennyes kórságtól, és John Wayne szavait idézte, aki szerint teljesen rendben volt, hogy az indiánoktól elvették ezt a nagyszerű országot. Mert rengeteg embernek volt szüksége földre, és az indiánok önző módon meg akarták tartani maguknak. Ezt követően Donald Trump volt elnököt hozta szóba, aki négyéves hivatali ideje alatt 30 ezerszer hazudott a választóknak, és azóta is tartja ezt a tempót. A színész megfogalmazása szerint Trump megtámadja a gyengéket, tönkreteszi a természet ajándékait, és tiszteletlenséget tanúsít azzal, hogy a „Pocahontas” szót gyalázkodásként használja.

A beszéd végén Robert De Niro elmondta, azt tervezte, hogy köszönetet mond az Apple-nek és a Gotham Film & Media Institute-nak, aztán meglátta a súgógépen a szerkeszett beszédet. „De egyáltalán nincs kedvem megköszönni nekik, amit tettek. Hogy merészelték ezt tenni, tulajdonképpen” – fakadt ki a színész.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?