Kutatás: a stressz és az elhízás miatt aggódnak leginkább az európaiak

A megkérdezett európai válaszadók fele elégedetlen egészségi állapotával, azonban az életmódváltás a többség számára nehézségekbe ütközik. 

Az általános egészségügyi állapotot és egészségügyi tudatosságot vizsgáló kutatást készített a Huawei megbízásából az Ipsos idén szeptemberben Németország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Románia, Bulgária, Törökország és az Egyesült Királyság lakosai körében. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók fele elégedetlen általános egészségi állapotával. A megkérdezettek többsége az elhízás (46 százalék), a kimerültség (29 százalék) és a mozgékonyság hiánya (26 százalék) miatt aggódik. A válaszadók 91 százaléka szeretne javítani egészségi állapotának legalább egy aspektusán, a megkérdezettek átlagosan négy egészséges szokás kialakítását tervezik. A legtöbbek számára a stressz csökkentése az elsődleges (43 százalék), ezt követte a megfelelő testsúly megőrzése (40 százalék), az egészséges táplálkozás (35 százalék), a megfelelő alvás biztosítása (35 százalék) és a napi testmozgás (34 százalék) bevezetése.


A tervek és elképzelések megvalósítása azonban nehézséget okoz: a résztvevők 72 százaléka ismerte el, hogy az életmódja megváltoztatásához további motivációra van szüksége, illetve gyakran elveszíti motivációját az egészséges tevékenységek fenntartásában.

európa egészség kutatás
Fotó: Huawei

A kutatásból kiderült az is, hogy az okosórák pozitív hatással vannak az új, egészséges szokások kialakítására. Az okosórát használók 87 százaléka állította, hogy legalább egy új, egészséges életmóddal kapcsolatos szokást vezetett be az eszközétől kapott információk vagy javaslatok eredményeként. A legtöbben a gyakoribb testmozgást (47 százalék), majd a hosszabb edzésidőt (41 százalék) említették, a válaszadók 39 százaléka elkezdett jobban odafigyelni alvási szokásaira, 28 százalék pedig változtatott étrendjén az okosórájától származó információk alapján.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?