Nem tudjuk hogy sírjunk-e, vagy nevessünk az Unitree humanoid robotján

A kínai Unitree robotfejlesztő cég bemutatta továbbfejlesztett humanoidját, ami akkor sem esik el, ha valaki jól hátba rúgja. 

A Unitree Robotics a világ egyik első vállalata, amely nagy teljesítményű négylábú robotokat hozott kereskedelmi forgalomba. A robotkutyák mellett emberszerű robotot is gyárt a kínai vállalat, melynek továbbfejlesztett változatáról nemrégiben rántották le a leplet.


A H1 nevű robotot a „világ legerősebb általános célú humanoid robotjaként” promózza a cég, amely rendkívül gyors, jól manőverezik és a rugalmasság tekintetében is verhetetlen – írja az Interesting Engineering. A humanoid 1, 8 méter magas, 47 kilogramm súlyú, és nagyjából az emberhez hasonlóan, 5,6 km/órával képes gyalogolni. Hogy pontosan mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba a robot, nem tudni (várhatóan még 2024 első félévében elérhetővé válik), az azonban biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság: körülbelül 150 ezer dollárt kérnek majd el érte.

A fogyasztói és ipari felhasználású robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő Unitree egyik legismertebb terméke a Go1 névre keresztelt robotkutya, melynek továbbfejlesztett változatát, a Go2-t még júliusban mutatta be a vállalat. A négylábú robot amellett, hogy a korábbinál pontosabban tudja feltérképezni a környezetét, még válaszolni is tud a gazdájának, miután értelmezte a hozzá intézett kérdéseket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?