Lőfegyverrel feküdt be az MRI alá, fenékbe lőtte magát

Egy amerikai páciens úgy gondolta, mi baj lehet abból, ha egy működő MRI-készülékbe töltött lőfegyverrel fekszik be. 

Az MRI készülékek központi része egy mágnes, magát a beteget is ennek mágneses terébe fektetik be. Mivel az eszköz a fémek nagyobb részét vonzza, még a vizsgálat előtt szigorúan kiköti a kezelőszemélyzet, hogy semmilyen fémtárgy ne legyen az illetőn, se piercing, se ékszer, se cipzár, de bankkártyát vagy mobiltelefont sem ajánlott a gép közelébe vinni.


Csak találgatni lehet, mi járhatott annak az amerikai nőnek a fejében, aki végül lőfegyverrel ment el az orvosi vizsgálatra. Az 57 éves wisconsini lakos pisztollyal a zsebében sétált be az MRI mágneses terébe, a készülék pedig azzal a lendülettel meg is rántotta a fegyver ravaszát, golyót küldve ezzel a nő jobb fenekébe – számolt be a Metro. A páciens a csodának köszönhetően végül könnyebb sérülésekkel megúszta az abszurd balesetet.

mri fegyver
Fotó: jarmoluk/Pixabay

Nem volt ilyen szerencsés viszont az a negyvenéves brazíliai ügyvéd, aki az övén hagyta a fegyverét az MRI mágneses mezejébe lépve: a fegyver elsült, a férfi három héttel később belehalt a sérüléseibe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?