Az Apple hajlandó kinyitni a pénztárcáját a térhangzásért

Az Apple alapesetben nem arról híres, hogy csak úgy szórja a pénzt, de a Dolby Atmos miatt kész a művészeknek többet fizetni. 

Napjaink legnagyobb zenei tartalmainak többsége már most tartalmaz Dolby Atmos mixet a hagyományos sztereó változat mellett, de az Apple eltökélt szándéka, hogy még tovább növelje a formátum elterjedtségét. A friss hírek szerint a vállalat azt tervezi, hogy „plusz súlyozást” ad az Atmos mixet kínáló daloknak, ami potenciálisan növelheti a jogdíjakat, amelyeket a művészek az Apple Music-tól kapnak. Érdekes módon a forrás megjegyzi, hogy „a hallgatóknak nem feltétlenül kell lejátszaniuk egy dal Atmos verzióját ahhoz, hogy a művészek ebből profitáljanak. Csak az számít, hogy a dalt ebben a formátumban kínálják”.


A súlyozás megváltoztatását az almás vállalat még nem jelentette be. De mivel egyre több előadó és stúdió gyártja a térhatású hangkeverékeket, logikus lenne, hogy az Atmos átkerüljön a fősodorba. A cég támogatja a formátumot az AirPods, az iPhone, az iPad, a Mac, az Apple TV és a HomePod eszközökön. Más technológiai szereplők, köztük az Amazon és a Sonos is kínálnak Atmosra optimalizált hangszórókat, köztük az Echo Studio és az Era 300, amelyek a formátum merítését hivatottak bemutatni. A térbeli hangzás pedig továbbra is egyre több fülhallgató / fejhallgató értékesítési szempontja.

apple
Kép: Apple Insider

Ugyanakkor a Spotify, a vezető előfizetéses zeneszolgáltatás még mindig nem támogatja a térbeli hangzást, és azt az ígéretét sem váltotta be, hogy veszteségmentes minőségben fog streamelni. A pletykák szerint azonban mindkét funkció megjelenhet egy új előfizetési csomagban, amely a Spotify jelenlegi Premium ajánlatánál magasabb árú. Az Apple legnagyobb versenytársa nehéz időszakon van túl: a múlt héten a Spotify tömeges elbocsátásokat jelentett be, majd nem sokkal később a pénzügyi igazgató leváltása következett. A vállalatot a jogdíjstruktúrájának megváltoztatása miatt is kritika érte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?