A ChatGPT-nek köszönhetően már létezik beszélő bicikli is

A ChatGPT technológiáját költöztették egy elektromos biciklikbe. 

A sencseni székhelyű Urtopia neve a prémium elektromos biciklik kapcsán lehet ismerős, az idei CES-re pedig egy olyan modellel készült a gyártó, amelyet mesterséges intelligenciával vérteztek fel. Hogy mennyire hasznos a hétköznapokban egy beszélő kerékpár, nem tudjuk, de annyi biztos, hogy érdekes élmény lehet a munkába menet egy biciklivel cseverészni.


A Fusion névre keresztelt jármű az Urtopia zászlóhajós modellje,  amelyről a gyártó azt állítja, hogy „a világ első dupla akkumulátoros, kétmotoros elektromos biciklije, amit Hartmut Esslinger tervezett„.  A leírás szerint a dupla akkumulátorral a bicikli akár 200 kilométert is képes egyhuzamban működni, és a 95 Nm-es középhajtású motornak köszönhetően akár a 25 km/órás sebességet is elérheti. Mindezek tetejébe a kerékpár  ujjlenyomat-feloldással, útvonalkövetéssel és beépített Bluetooth hangszórókkal is rendelkezik, valamint viszonylag könnyű is (23 kilogramm), ráadásul nagyvárosi környezetben és terepen egyaránt használható.

A legnagyobb extra azonban kétségkívül az OpenAI chatbotja, a ChatGPT, amely edzési útvonalat készít, körbevezeti a gazdáját a városban, és könnyeden el is cseveg vele, ha arra kérik. Valahogy így:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?