Sajnos egy nagy humbug a feltekerhető lézer tv

Az ember azt várná, hogy itt egy olyan forradalmi eljárás jön, ami nyugdíjba küldi az OLED, QLED csodatévéket. Azonban a „feltekerhető lézer tv” nem az. 

Hisense Lézer tv
Hisense Lézer TV

A mostanra az egyik legnagyobb tévégyártóvá vált Hisense óriási dérrel-durral jelentette be, hogy megcsinálta a világ első feltekerhető lézertévéjét! Azért ez nem hangzik szarul, sőt inkább nagyon menőn! Az ember arra gondolna, hogy itt bizony nem csak hogy egy olyan tv van, amiben lézerek állítják elő a képet, hanem azt össze is lehet tekerni, és be lehet tenni a sarokba, ha nincs rá szükség. Azért ez így ebben a formában nem kicsi bomba lenne, hanem konkrétan egy olyan cucc, amely átrajzolná a térképet a televíziós szektorban.

Hisense Lézer tv
Nem TV, PROJEKTOR, egy összecsavarható vászonnal.

Erről viszont szó nincs. A „lézer tv”, ugyanis nem televízió! Hanem egy speciális vászonnal megtámogatott projektor. Ennek ugyan ultrarövid a vetítési távolsásga, dehát mégiscsak egy PROJEKTOR és nem egy TV, hiába nevezik annak.


Hisense Lézer tv
8K felbontás megjelenítésére képes.

A modell képes a 8K felbontás megjelenítésére, de csak trükközéssel. Ugyanis a képért felelős DLP chip valós felbontása 4K, és ezt az úgynevezett pixeleltolás segítségével trükközik meg úgy, hogy 8K-nak érzékelje a néző. A látottak alapján a kép egyébként nem rossz, de szerintem nem olyan jó mint, amit a „rendes” 8K tévék, például pont a kínai vállalat új ULED X modellje produkál. A fényerő alacsonyabb például, emiatt teljesen be kell hozzá sötétíteni. A kontraszt nem olyan jó, a HDR nem annyira látványos…

Ja, és a feltekerhetőség: Ez azt jelenti, hogy a termékhez szükséges speciális vászon mellé jár egy állvány, amibe szépen betekeredik automatikusan. Ez azért annyira nem nagy dolog, motoros, fel- és letekerhető vásznat már korábban is láttunk. Mindent összevetve azt mondhatjuk, hogy a Világ Első Feltekerhető Lézer TV készülékének azért nagyobb a füstje, mint a lángja…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?