Összeomlott a Tesla, bajban az elektromos autógyár?

Must sötéten látja a Tesla jövőjét –> Bezuhant az árfolyam.

Tesla Musk
Bajban a Tesla?

Úgy tűnik, hogy kicsit kezd kipukkadni az évek óta teli tüdőből fújt elektromos autó lufi. Az értékesítési adatok meg sem közelítik azt, amit néhány évvel ezelőtt jósoltak, felvázoltak. Most maga Elon Musk, jelentette ki kerek-perec, hogy semmi nem lesz a három évvel ezelőtt megjósolt gigászi keresletnövekedésből.

Sőt, a Tesla állítása szerint arra kényszerül, hogy kisebb-nagyobb mértékben csökkentse az árait, mert csak így tudja tartani a versenyt a feltörekvő kínai gyártókkal. Ez pedig értelemszerűen jelentősen csökkenti a várható bevételt, ami akár veszteségessé is teheti a működést. A jó Elon sötét szavainak hatására ahogy kell be is zuhant az árfolyam, amely csak 25-én durván 12 százalékot esett.


Tesla Musk
A Cybertruck eddig nem egy sikersztor

A rossz hangulatban valószínűleg szerepet játszott a Tesla Cybertruck körüli kavarás is, hiszen a bemutatott „terepjáróról” kiderült, hogy a terepet, a koszt, a sarat és a madárürüléket sokkal-sokkal rosszabbul viseli, mint a hagyományos verdák, és az előzetes híresztelésekkel ellentétben egy kifejezetten kényes jármű.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?