Újabb streamingszolgáltató vet véget a jelszómegosztásnak

A Hulu is követi az elmúlt évek trendjét, és elkezdi kiszűrni a jelszavak megosztását. 

A sort a Netflix indította el még 2022-ben, miután a jelszómegosztás évek óta komoly problémát jelentett a cégnél: a vállalat saját bevallása szerint több mint 100 millióan használták jogtalanul a szolgáltatást világszerte. Bár eleinte nagy felháborodás övezte a világ legnagyobb streamingszolgáltatójának újítását, miután kiderült, hogy a szigorítás hatására szépen gyarapodott az új előfizetők száma, az HBO Max, a Disney+, nemrégiben pedig az Amazon Prime Video is bejelentette, hogy követi a Netflix példáját, és lecsapnak a jelszómegosztókra.


Újabban a Hulu streamingszolgáltató jelentett be szigorítást, aminek értelmében csak az egy háztartásban élők osztozhatnak majd egy fiókon – vagyis a szomszédokkal, barátokkal történő osztozkodásnak lőttek. Ennek érdekében a vállalat változásokat eszközölt az Általános Szerződési Feltételeikben, hogy kifejezetten megtiltsa a jelszómegosztást az egymástól távol élő személyek között, sőt már el is kezdte tájékoztatni az előfizetőket, hogy 2024. március 14-ig meg kell felelniük a megváltozott feltételeknek.

A szóban forgó szolgáltatás ugyan nem érhető el idehaza (bizonyos saját gyártású tartalmaikat a Disney+ sugározza), a Hulu példája is jól mutatja, hogy előbb vagy utóbb, de minden streamingszolgáltató betiltja a jelszavak megosztását. Arról egyébként nincs hír, hogy pontosan hogyan fogják ellenőrizni, illetve megakadályozni a felhasználókat a jelszavak megosztásában, annyit írtak csupán, hogy szabályszegés esetén korlátozhatják, vagy akár meg is szüntethetik az illető hozzáférését.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?