Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb – így nevezte el egy svéd házaspár a gyermekét

Bár az eset nem ma történt, a szokatlan névadások versenyét valószínűleg még most is az a svéd házaspár nyerné, aki Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb – nek nevezte el a fiát. 

Idehaza is egyre nagyobb az igény a szülők részéről, hogy ne elcsépelt neveket adjanak születendő gyermeküknek, hanem egy igazán különleges utónevet lássanak viszont az anyakönyvben. Tudtad például, hogy egy fiúgyermeket minden további nélkül elnevezhetnek itthon Frodónak, Gandalfnak vagy Legolásznak? (Viszont, a Wednesday név még a Nyelvtudományi Kutatóközpontnak is megakadt a torkán.) A szóban forgó svéd házaspár azonban új szintre emelte az abszurd nevek fogalmát, amikor Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb -nek (ejtsd: Albin) nevezték el a gyermeküket.


A szokatlan nevet Elisabeth Hallin és Lasse Diding adta 1991-ben született fiúknak, miután a dél-svédországi Halmstad kerületi bírósága 5 ezer koronás pénzbírságot szabott ki rájuk, mert öt éves koráig nem regisztrálták a gyermeket. A szülők a bírságra reagálva, egyfajta bosszúból 1996 májusában adtak be kérelmet a 43 karakterből álló névre, azt állítva, hogy a névnek különleges jelentése van számukra.

Hallin és Diding eredetileg a névtörvény elleni tiltakozásként nem adott nevet a fiúknak, a svéd törvények értelmében ugyanis kötelező bejelenteni az adóhatóságnak a született gyermek nevét, a születést követő mintegy három hónapon belül.

A pár miután nem járt sikerrel a Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb névvel, megpróbálta szimplán A-ra változtatni a fiú nevét, de a bíróság ezt is elutasította, sőt még a korábban kirótt büntetést is megfizetették velük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?