A meggyilkolt lány édesanyja drasztikusan korlátozná a tinik közösségi média használatát

Brianna Ghey tragikus esete bejárta a világsajtót; az elkeseredett édesanyja most azért küzd, hogy korlátozzák a közösségi média használatát a fiatalok körében. 

A 16 éves Briannát tavaly februárban találták holtan a Culcheth településen található Linear Parkban. A transznemű fiatalt 28 késszúrással ölte meg két iskolatársa, akiket tettükért most életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. A hírek korábban X lányként és Y fiúként emlegették a tinédzser elkövetőket, a bíróság azonban a minap felfedte a személyazonosságukat: a Birchwood Community High School 11. évfolyamos diákját a 16 éves Scarlett Jenkinson és az ugyancsak 16 éves Eddie Ratcliffe gyilkolta meg.


Az elhunyt lány édesanyja, Esther Ghey most a kormányhoz fordul segítségért, arra kérve az illetékeseket, hogy korlátozzák a fiatalok hozzáférését a közösségi média alkalmazásokhoz – számolt be a BBC. Mint kiderült, Jenkinson és Ratcliffe előre megfontolt szándékkal követte el a tettét, hetekig készültek a kegyetlen bűncselekményre, a részleteket pedig egy üzenetküldő alkalmazásban beszélték meg egymással. Jenkinson emellett erőszakról és kínzásról szóló videókat is nézett a dark weben.

közösségi média Brianna Ghey
Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Az édesanya szerint nem várható el egy szülőtől, hogy a hét minden napján, napi 24 órában ellenőrizze, hogy mit csinál a gyermeke az interneten, épp ezért radikális korlátozásokra van szükség rendszerszinten. Ghey arra kéri a kormányt, hogy ne engedélyezze telefonról a közösségi média alkalmazások elérését a 16 éven aluliak számára, továbbá arra szólítja fel a cégeket, hogy tájékoztassák a szülőket, ha a gyermekük erőszakkal kapcsolatos tartalmakat néz az interneten – ahogy azt Jenkinson is tette a gyilkosság elkövetése előtt.

A technológiai cégek és különösen a közösségi média cégek nem vállalják azt a felelősséget, amelyet kellene” – mondta Charlotte Nichols parlamenti képviselő, hozzátéve, hogy ha a cigarettát, az alkoholt, sőt a filmeket is korhatárhoz kötjük, akkor a közösségi oldalakat miért nem.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?