Szerelem lett a mesterséges intelligenciával összehozott randevúból

A mesterséges intelligencia ezúttal Cupido bőrébe bújt, hogy bebizonyítsa: a nyelvi akadályok nem állhatják útját a szerelemnek. 

Egy jegyben járó pár nem kis részben a mesterséges intelligencia közbenjárásának köszönheti a kapcsolatát – olvasható a The New York Times cikkében. Brenda Ochoa és LeRoy Romero az amerikai-mexikói határ két oldalán élt, és hónapokon keresztül különféle mesterséges intelligenciával működő programokat használt a nyelvi akadályok leküzdésére.


Az első randevúra a mexikói Mexicali városában került sor, amikor is az akkor még csak ismerkedő pár olyan eszközökkel próbált boldogulni, mint a Google Fordító. Később azonban már komplexebb programokhoz fordultak segítségéért.

Miután a férfi visszament Arizonába, eszébe jutott, hogy a munkája során használt, Captions nevű alkalmazást most a magánéletében is hasznát vehetné. A szóban forgó program ugyanis amellett, hogy képek és videók szerkesztésére is alkalmas, hangfordító programként is használható. Az azonnali fordítógép ráadásul nem csak szimplán lefordítja a kívánt mondatokat, de képes utánozni a felhasználó természetes hangját, valamint az ajkak mozgását is, amikor a felek videóchatelnek egymással. Bár a hasonló technológiák más összefüggésekben kifejezetten aggasztóak lehetnek, Ochoa és Romero számára kétségkívül nagy segítséget jelentett a Captions.

Olyannyira, hogy a pár között nem csak kialakult a szerelem, de tartósnak is bizonyult; már el is jegyezték egymást, és a tervek szerint jövő nyáron fognak összeházasodni egy tengerparti mexikói városban. Idővel pedig talán programok nélkül is megtanulnak kommunikálni egymással.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?