Megtisztítja a levegőt a szuperokos Dyson ventilátor

A Dyson egyike a kevés talpon maradt európai háztartási gép gyártó cégnek. Sőt, a vállalat egyike a kifejezetten erős, megkerülhetetlen cégeknek a maga kategóriájában. Ez nem véletlen, hiszen a brit konszern rengeteget költ fejlesztésekre, másrészt ügyesen ismerte fel a dizájn fontosságát. Rendelkeznek rengeteg unikális termékkel, és képesek izgalmas megoldásokkal előállni olyan területeken is, amiket hajlamosak vagyunk unalmasnak minősíteni.

Erre tökéletes példa a Dyson PH04, ami az otthoni ventilátorok, légtisztítók táborát erősíti, és aminek már külsején is látszik, hogy nem egy mindennapi darabról van szó. A készülék meglehetősen méretes, közel egy méter magas, az átmérője durván harminc centiméter, és konkrétan úgy néz ki, mint egy modern szobor.

Ventilátor és párásító

Hiányoznak a megszokott lapátok, a levegőt az ovális felső részbe vájt lyukakon fújja ki, ami sokkal futurisztikusabbá teszi a megjelenést, és nem utolsó sorban a működés is halkabb. Viszont ez a megoldás a teljesítményére nincs hatással, hiszen az alsó részbe épített motor másodpercenként 350 liternyi (!!) levegő átmozgatására képes, ami ebben a kategóriában kimagasló értéknek minősül. Ez a funkció a nyári forróságban igen jól jöhet, hiszen pusztán a légmozgás hűsítő érzést okoz. A motor és az elektronika közelében található egy durván másfél literes víztartály is.


Dyson légszűrő párásító

Ennek révén pedig akár párásításra is bevethető a készülék. Az átlátszó tartály kiszedéséhez nem kell semmilyen segédeszköz, hiszen ehhez csak két gombot kell megnyomni, és máris húzható ki a készülékházból. Ez a vízmennyiség egyébként arra elég, hogy 36 órán keresztül folyamatosan működjön a párásító funkció, tehát arról szó nincs, hogy gyorsan kéne utántöltögetni. A párásítás egyébként nem csak nyáron, a nagy forróságban lehet hasznos, hanem télen is, amikor az intenzív fűtés miatt kiszárad a lakások, házak levegője. Viszont sajnos „rükvercben” nem használható, azaz a levegőből nem képes kivonni a nedvességet, pedig az hasznos lett volna. Láttunk már olyan gépeket is működés közben, és nagyon hasznosnak találtuk őket. A Dysonnak akadnak olyan termékei, amelyek képesek a levegő felfűtésére, azaz hősugárzóként is használhatóak, azonban a PH04 nem tartozik közéjük.

Légszűrő

Van viszont egy óriási extrája, egy igen hasznos tulajdonsága a készüléknek. Mégpedig az, hogy ellátták egy komplex, több lépcsős, Hepa H13 szabványú szűrőrendszerrel. Ez pedig a független laboratóriumi tesztek alapján képes a levegőben lévő mikroorganizmusok, baktériumok, allergének és vírusok 99,9 százalékának kiiktatására. Tehát konkrétan az egészségünket is védhetjük vele, ez pedig a mai, járványvsújtotta időkben rendkívül sokat érhet.

Dyson légszűrő párásító

A termék akár a kifejezetten kicsi, csupán 0,1 mikron átmérőjű részecskékkel is megbirkózik egyébként. Sőt, a katalitikus szűrője folyamatosan csapdába ejti és átalakítja a formaldehid részecskéket vízzé és szén-dioxiddá. Nem utolsó sorban ennek révén képes a kellemetlen szagok semlegesítésére is. A szűrőrendszer tisztítása pedig pofonegyszerű. Ehhez nem szükséges se szerelő, se speciális szerszám, bárki végre tudja hajtani.

Okos!

A termék ezen kívül más különlegességet is tartalmaz. Találhatóak benne a levegő minőségét vizsgáló szenzorok, amelyek folyamatosan gyűjtik az adatokat. Ezeket pedig meg is tudja jeleníteni a színes kijelzőn, sőt át is tudja küldeni őket okostelefonra. A mobilon futó Dyson applikáció révén pedig ezek bármikor, akár valós időben is megtekinthetőek.

A felhasználó tehát akár a világ másik végéről ellenőrizheti, hogy milyen a levegő az otthonában. És ez még nem minden, ugyanis távolról ily módon, tehát mobilról vezérelhető is az eszköz. Tehát például be lehet kapcsolni a párásítást, lehet növelni a ventilátor teljesítményét, de akár le is állítható az eszköz. Az alkalmazás természetesen magyar nyelven is kommunikál, és abszolút felhasználóbarát a kezelése. Természetesen jár mellé egy távirányító is, így hagyományos módon is vezérelhető.

Mérleg

A Purifier Humidify + Cool Formaldehyde fantázianevű Dyson PH04 egy igazán érdekes technológiákkal és funkciókkal telepakolt eszköz. Tökéletesen megmutatja, hogy az evolúció egy ilyen termékcsaládban sem állt le, és hogy lehet mindig lehet újat mutatni. Ráadásul az extra szolgáltatásainak jó része kifejezetten hasznos, hozzáadott értéket jelent. A dizájnja szerintünk fantasztikus, egy igazi státuszszimbólum eszközről van szó.

 • Dizájn
  (5)
 • Teljesítmény
  (5)
 • Extrák
  (5)
 • Ár/érték arány
  (4)
4.8
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
További tesztek

Ezeket olvastad már?