Nem várt fordulat: Barbie telefont készít a Nokia

A Nokia márka mögött álló HMD is meglovagolja a nyár slágerfilmjének sikerét, és a Mattellel közösen piacra dob egy igazi Barbie-telefont. 

A nyár legnagyobb mozis slágere kétségkívül a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie volt, ami miatt világszerte divatba jött a rózsaszín (egy kis időre még nemzetközi hiány is volt egy bizonyos rózsaszín festékből), és elárasztottak minket az olyan alkalmazások, amelyek megmutatták, hogyan néznénk ki a Mattel játékfiguráiként – igaz, mint utólag kiderült ezek feltehetően csak az adatainkra pályáztak. Mindenesetre egészen elképesztő volt az a marketing-gépezet, amely a Barbie babás film körül működött, és minden jel arra mutat, hogy még messze nincs vége a hype-nak.


A finn HMD Global bejelentette, hogy idén júliusban a Mattellel közösen kiad egy Barbie stílusú flip, azaz összecsukható telefont – számolt be a The Verge. Az egyelőre név nélküli mobil áráról és specifikációiról jelenleg semmit  sem tudni, de annyi biztos, hogy egy régi típusú telefonról (másnéven butatelefonról) van szó, ami pusztán SMS-küldésre és telefonálásra lesz használható.

barbie hdm nokia
(Fotó: Warner Bros.)

Ez a stílust, nosztalgiát és digitális detoxot ötvöző retró telefon megtöri majd az okostelefonok által vezérelt trendet, és az idei nyár legmenőbb kiegészítője lesz” – fogalmazott közleményében a mobilgyártó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?