Csalók éltek vissza Matthew Perry nevével

Feltörték Matthew Perry X-oldalát a kiberbűnözők, hogy egy hamis alapítványra hivatkozva pénzt csaljanak ki az áldozatokból. 

Matthew Perry személyét használták fel a szélhámosok, hogy pénzt kérjenek egy egy hamis alapítvány részére, amit a Jóbarátok tavaly ősszel elhunyt sztárjának emlékére hoztak létre – számolt be a Sky News. Az adományozásra buzdító poszt egy csaló oldalra akarta csábítani a felhasználókat.


A csalókra az igazi Matthew Perry Alapítvány hívta fel a figyelmet az Instagramon. „Jelentéseket kaptunk arról, hogy Matthew hivatalos X-oldalát feltörték, és a felhasználókat egy hamis oldalra irányítják, amely kriptovalután keresztül kér adományokat. Kérjük, ne adományozzon ennek az oldalnak, és ne ossza meg a bejegyzéseiket a közösségi médiában – írta a Matthew Perry Alapítvány.

Matthew Perry, a Jóbarátok sorozat Chandlerje 54 éves volt, amikor tavaly októberben elhunyt – orvosszakértői vélemények szerint a ketamin akut hatása miatt. A színész nyíltan beszélt arról, hogy alkohol-, drog- és gyógyszerfüggő; Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában például arról írt, hogy legalább háromszor volt a halál torkában, miután szervezete besokallt a szerekből.

Halála után az alapítványt a szenvedélybetegségekkel küzdők megsegítésére hozták létre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?