Kibékült a Huawei és az Amazon

Globális szabadalmi keresztlicenc-megállapodást kötött a Huawei Technologies az Amazonnal és a kínai Vivo okostelefon-gyártó céggel.

Hosszú távú szabadalmi keresztlicenc-megállapodást kötött az Amazon és a Huawei Technologies, amely rendezi a két vállalat közötti jogi nézeteltéréseket. A megállapodás értelmében mindkét cég használhatja egymás szabadalmaztatott technológiáit, amely elősegíti az innovációt és a fogyasztók érdekeit.


A Huawei örömmel osztja meg szellemitulajdon-jogait az Amazonnal. A szabadalmi engedélyezés kibővíti azon cégek számát, amelyek használhatják a védett technológiákat, és ez innovatívabb termékeket, szolgáltatásokat kínál a fogyasztóknak” – mondta Alan Fan, a Huawei szellemi tulajdonjogokkal foglalkozó részlegének vezetője.

Az Amazon elismeri a Huawei világszintű szabadalmi portfólióját, újításait és hozzájárulásait a szabványosítási folyamathoz. Továbbá tiszteletben tartja a Huawei azon erőfeszítéseit is, hogy szabadalmait olyan vállalatok számára engedélyezze, mint az Amazon” – hangsúlyozta Scott Hayden, az Amazon szellemi tulajdonjogokért felelős alelnöke.

huawei amazon vivo
Fotó: Pixabay

A Huawei megállapodott a Vivo okostelefon-gyártóval is, az egyezség részeként a két vállalat alapvető kommunikációs technológiákat, köztük 5G szabadalmi jogokat oszthat meg egymással. A megállapodás lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy kulcsfontosságú technológiákhoz férjenek hozzá további üzleti fejlődésük érdekében, valamint segítik az együttműködést a digitalizáció és az IKT-szabványok globális szintű előmozdításában, tiszteletben tartva a kölcsönös szellemi tulajdon értékét.

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO – World Intellectual Property Organization) legfrissebb jelentése szerint a Huawei 2023-ban 6494 szabadalmi bejelentéssel ismét vezető helyet foglal el a benyújtott kérelmek számát tekintve. A cég tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, amely a bejelentések csaknem egynegyedét teszi ki.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?