Egy elképesztő retro újdonság érkezik a legkeményebb Yello és hifirajongóknak

A Yello Stella című albumát kiadják mesterszalagokon és az igazán elvetemült hifisták sorszámozott, Yello kiadású Revox B77 mk2-es orsós magnót is vehetnek, hogy legyen mivel lejátszaniuk a szalagokat.

Az 1970-es évek végén alakult Yello (Dieter Meier és Boris Blank duója) 14 stúdióalbumot adott ki. A Stella volt a negyedik, és ez volt az első svájci zenekar által készített album, amely a svájci albumlisták élére került! Az albumról az „Oh Yeah” című dal 1986-ban világszerte ismertté vált, amikor szerepelt a Ferris Bueller’s Day Off (itthon „Meglógtam a Ferrarival”) című filmben.

Revox Yello Stella


Először is, lesz egy nagyon korlátozott példányszámú (mindössze 10 példány!) különleges, luxus kiadás – „The Tube Recording” -, amely kézzel számozott (1-10) és a zenekar (Dieter és Boris) által kézzel aláírt, 1350 eurós áron. További információk és a vásárláshoz szükséges linkek a blog végén találhatók. Ezeket a limitált példányszámú szalagokat Jürg Shopper kézzel készíti, egyenként, a vákuumcsöves korszak két klasszikus „álomgépes” mesterfelvevőjével: egy Studer C37 a áll a lejátszó, és egy Telefunken M10 a felvételi oldalon.

Ezen a limitált kiadáson túl a Stella kapható lesz Studio Master Copy és Standard Master Copy kiadásokban 660 és 480 eurós áron

A Revox B77 MkII Yello Edition

A szalag megjelenésével egy időben a Yello egy nagyon korlátozott példányszámú „Yello / Revox” szalagos magnó dekket is kiad (ebből a gépből is csak 10 darab készül!). A deck a Revox B77 MkII szalagos magnó (amelyet a ReVox 2023 végén kezdett újra árusítani) speciális változata – Yello grafikával és egy sárga színű szalagszámlálóval egészül ki, amely bekapcsoláskor a „YELLO” feliratot mutatja. Ez a készülék 13 500 eurós áron kerül forgalomba és ez bizony közel duplája az eredeti darabnak, amit 7 200 euróért vehet meg a lelkes magnórajongó. Akinek azért nagyon lelkesnek kell lennie, mert még ez az összeg is több, mint 2,8 millió forint, ha mai árfolyamon számoljuk.

Revox Yello Stella
Hát nem gyönyörű?

További jó hír a formátum rajongóinak, hogy a projekt folytatódik és a tervek szerint a Yello további albumait is kiadják szalagokon a következő hónapokban/években. Nagyjából ilyen ütemezésben:

One Second: 2024. október
Flag: április/május 2025
Baby: 2025. október
Zebra: április/május 2026

Legalábbis ha az első projekt sikeres lesz. És hát hogy a fenébe le lenne sikeres?? Az akcióról egyébként minden információt megtaláltok ezen az oldalon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?