„Kivételes személyeket” toboroz a Microsoft új mesterséges intelligencia irodájába

A Microsoft egy új mesterséges intelligencia irodát nyit az Egyesült Királyságban, ahová „kivételes egyének” jelentkezését várja. 

A redmondi óriás nemrégiben jelentette be, hogy új irodát nyit Londonban, ami mesterséges intelligencia fejlesztésekre fog összpontosítani – írja a BBC. Az iroda a Microsoft új részlegéhez, a Microsoft AI-hoz fog tartozni, melynek vezetője Mustafa Suleyman lesz, aki nemrégiben igazolt az amerikai tech céghez. A brit üzletember egyébként a Google tulajdonában álló, mesterséges intelligenciával foglalkozó DeepMind társalapítója.


Suleyman szerint a Microsoft új központja munkahelyeket teremt majd, azt azonban nem árulta el, hogy pontosan hány pozíciót fognak meghirdetni. Annyi biztos, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban „kivételes személyek” jelentkezésére számítanak, akik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos legégetőbb kérdéseken kívánnak dolgozni.

Az Egyesült Királyságban rengeteg mesterséges intelligencia tehetség és szakértelem áll rendelkezésre” – írta Suleyman blogbejegyzésében. A DeepMind társalapítója 2022-ben indította el saját mesterséges intelligencia vállalkozását, az Inflection AI-t, amelybe nem mellesleg maga a Microsoft is befektetett.

microsoft london iroda mesterséges intelligencia
Mustafa Suleyman (Fotó: Getty Images)

A Microsoft elképesztő pénzeket öl a mesterséges intelligencia kutatásába, többek közt befektetett a ChatGPT mögött álló OpenAI-be is, amely még tavaly nyitott irodát Londonban. Továbbá a hírek szerint a két tech vállalat titokban egy olyan elképesztő teljesítményű szuperszámítógépen is dolgozik, amivel a mesterséges intelligenciát tanítanák be, és ami – kapaszkodjatok meg – 100 milliárd dollárba kerül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?