Nyakunkon az ipari vezérlés új generációja

Az ipari rendszerek közötti hatékony kommunikáció támogatására a Schneider Electric az Intellel és a Red Hattel együttműködve egy új, Distributed Control Node (Elosztott Vezérlő Pontok, DCN) alapú szoftver keretrendszert hozott létre. A modern, hálózati elven működő megoldás az ipari vezérlés új generációját képviseli.

Az új keretrendszer, amely a Schneider Electric EcoStruxure Automation Expert alkalmazásának kiegészítése, gyorsan és egyszerűen telepíthető eszközt ad az ipari vállalatok kezébe, amellyel hatékonyabbá tehetik a működésüket, garantálhatják a minőséget, ezzel együtt pedig csökkenthetik a komplexitást, és optimalizálhatják a költségeiket.


A Schneider Electric francia multinacionális vállalat, az Intel és a Red Hat az Open Process Automation Forum (OPAF) iparági szervezet célkitűzéseihez igazodva olyan modern, hálózat-alapú megoldást hozott létre, ami már az ipari vezérlés új generációját képviseli. A keretrendszer két fő részből áll. Az egyik a fejlett számítógépes platform (ACP), amely felügyeli a vezérlőrendszer munkaterhelését, a másik pedig a Distributed Control Node (Elosztott Vezérlő Pontok, DCN) amely alacsony fogyasztású, Intel Atom x6400E processzorokat használó ipari rendszer.

„Ez a projekt a csúcspontja annak a kétéves, közös fejlesztésnek, aminek célja az volt, hogy hatékony, jövőálló elosztott vezérlőrendszereket hozzunk létre. A DCN keretrendszer kulcsfontosságú az ipari vállalatok számára a növekedés és a folyamatos innováció lehetőségét kínáló nyílt automatizálási törekvések támogatásában. Az interoperabilitás és az átjárhatóság segít ügyfeleinknek abban, hogy élvezhessék azt a szabadságot, hogy a technológiát az üzleti igényeikhez alakíthatják”mondta el Nathalie Marcotte, a Schneider Electric Process Automation részlegért felelős alelnöke.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?