Több mint 100 millió forint értékben lopott legókat négy férfi

Négy embert vett őrizetbe a rendőrség Los Angelesben, a vádak szerint a férfiak több mint 300 ezer dollár értékben lovasítottak meg Lego-készleteket a boltokból. 

A négy férfit azzal gyanúsítják, hogy Lego-készleteket lopott olyan boltokból, mint a Target, a Home Depot vagy a Lowe, majd a zsákmányt feketepiaci kereskedőknek adta tovább, akik aztán legálisnak tűnő üzletekben, online vagy csereüzlet során adtak túl a lopott játékokon – írja a The Verge. A férfiak ellen szervezett kiskereskedelmi bűnözés, nagy értékű lopás és bűnszövetség miatt emeltek vádat.


A csoport 300 ezer dollár értékben (forintra átszámítva 108 millió) lopott legókat, többek közt egy 85 dolláros, 921 darabos Millenium Falcont, egy 500 dolláros, 6167 darabos Gyűrűk UraVölgyzugoly készletet, egy 400 dolláros Az oroszlánlovagok kastélya készletet és egy 170 dollár értékű, 1458 darabos Porsche 911-et.

lego lopás
Fotó: California Highway Patrol

Bármilyen furcsán is hangzik, nem ritka, hogy Lego-készletek valamilyen feketepiacon is felbukkannak. 2021-ben a francia rendőrség például arról számolt be, hogy nyomozást folytatnak egy nemzetközi Lego-bűnszövetség ellen. Ugyanebben az évben a seattle-i hatóságok pedig letartóztattak egy bolttulajdonost, akit lopott Lego-készletek árusításával vádoltak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?