Felkérték a NASA-t, hogy segítsen a Loch Ness-i szörny felkutatásában

A Loch Ness Center nevű turisztikai központ arra kéri a NASA-t, hogy fejlett technológiájukkal segítsék felkutatni a Nessie becenévre keresztelt titokzatos lényt. 

A skóciai Loch Ness-tóban élő szörny legelső ismert említése Szent Kolumba 565-ből származó legendájában történik, amelyben a szent megment egy embert a szörnytől. A 20. században elsőként 1933. május 2-án észlelték, az eset óriási médiaszenzációt keltett, többen is látni vélték a rémet, amint az kiemelkedik a tóból, 1934 áprilisában pedig már fénykép is készült a szörnyről (lásd a fenti képen). Később kiderült, hogy a fotó hamisítvány, és csupán játékhajóra erősített idomok láthatók a képen.


Bár azt hihetnénk, hogy a Loch Ness-i szörny iránti érdeklődés napjainkra alábbhagyott, tavaly tavasszal az elmúlt 50 év legnagyobb keresőexpedíciójára került sor, amely során infravörös kamerával felszerelt drónokkal és hidrofonokkal kutattak a mitikus szörny után. Nessie-t ugyan nem találták meg, de a szervezők számos lehetséges észlelésről számoltak be, most pedig a Loch Ness Center abban reménykedik, hogy a NASA is bevonódhat a kutatáskba.

Reméljük, hogy a közösségi médián keresztül fel tudjuk venni velük (szerk: NASA-val) a kapcsolatot. Abban bízunk, hogy szakértelmük segít a válaszok megtalálásában“mondta a turisztikai központ egyik munkatársa, hozzátéve, hogy az amerikai űrügynökségnek lehetnek olyan képalkotó technológiái, amelyek segíthetik a tó feltérképezését.

Legközelebb a Sir Edward Mountain expedíció 90. évfordulóján, május 30 és június 2 között erednek Nessie nyomába a lelkes szörnyvadászok. Az 1934-es első expedíció óta egyébként több mint 1156 észlelést rögzítettek a Loch Ness-i szörny hivatalos nyilvántartása szerint.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?