Gagyi manipulált fotókat használt a Netflix az egyik legújabb dokumentumfilmjében

Okkal vetődik fel a kérdés, mit keresnek manipulált, esetleg teljes egészében mesterséges intelligenciával készített fotók a Netflix egyik legújabb dokumentumfilmjében. 

Bár tavaly Hollywoodban hónapokig sztrájkoltak az írók és a színészek többek közt a mesterséges intelligencia előretörése miatt, úgy tűnik, hozzá kell szoknunk, hogy az MI már nem csupán sci-fi elemként szolgál, hanem aktívan ki is veszi a részét a filmgyártásból.


A napokban debütált a Netflix kínálatában a Mit követett el Jennifer Pan? című dokumentumfilm, amely Jennifer Pan igaz történetét meséli el, aki bérgyilkosokat fogadott, hogy megölesse a szüleit, majd az esetet betörésnek álcázta. A fiatal nő barátjával közösen tervelte ki a gyilkosságokat, végül mindketten börtönbe kerültek.

A Futurism számolt be arról, hogy a dokumentumfilm 28. perce körül megjelenő fotók esetében egyértelműen manipulált vagy teljes egészében mesterséges intelligencia által készített fotókról van szó, amelyekről üvölt, hogy ezeket bizony nem ember készítette. Bár minden jel arra mutat, hogy az MI egyre inkább megveti a lábát a filmgyártásban, kétségkívül meglepő, hogy pont egy bűnügyi dokumentumfilmben, egy valós személy ábrázolására vetik be a megosztó technológiát. A Netflix egyelőre nem kívánta kommentálni az ügyet.

mesterséges intelligencia netflix
Fotó: Futurism
mesterséges intelligencia netflix
Fotó: Futurism

Mesterséges intelligenciát használtak egyébként a True Detective legújabb évadában is egy zenekaros poszter megjelenítésére a háttérben, ami szintén meglehetősen bénán sikerült.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?