Trumpnak van egy segédje, aki egy nyomtatóval jár a nyomában, hogy kinyomtassa a „jó híreket”

Donald Trumpnak van egy embere, aki egy vezeték nélküli nyomtatóval követi, hogy kinyomtassa neki a „felemelő” híreket az internetről. 

A napokban vette kezdetét Trump büntetőpere, ahol azzal vádolják a volt amerikai elnököt, aki aktuális republikánus elnökjelölt is egyben, hogy a 2016-os választási kampány alatt lefizette Stormy Daniels pornószínésznőt, hogy ne teregesse ki a viszonyukról szóló szennyest. A tárgyaláson figyelt fel a The New York Times újságírója arra a nőre, akinek a munkaköri leírása viccnek hangzik, de nem az.


Natalie Harp a One America News műsorvezetője volt, majd 2022 márciusában csatlakozott Trump kommunikációs csapatához, jelenleg pedig egy finoman szólva is érdekes pozíciót tölt be az egykori elnök mellett. A Washington Post még 2022-ben számolt be arról, hogy Harp még golfozni is elkíséri Trumpot egy laptoppal, hogy az exelnök véletlenül se maradjon le a számára jól csengő hírekről, alkalomadtán pedig még nyomtató is van nála, hogy kinyomtassa a felemelő beszámolókat.

A nőt egyébként érdekes kapcsolat fűzi Trumphoz: elmondása szerint a volt amerikai elnök a Right to Try aláírásával megmentette az életét, ez a törvény tette ugyanis számára lehetővé, hogy kipróbáljon egy kíséreti immunterápiás gyógyszert, amellyel állítólag sikerült legyőzni a rák egy ritka típusát. Trump még 2018 májusában írta alá a Right to Try törvényt (ami magyarul nagyjából kipróbáláshoz való jogot jelent), amelynek célja, hogy segítsen hozzáférni a végstádiumban lévő betegeknek azokhoz a gyógyszeres kezelésekhez, amelyeket az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) még nem hagyott jóvá.

Bár a Right to Try aláírása nemes cselekedetnek tűnik, többen úgy vélik, hogy valójában nagyobb a füstje mint a lángja, mivel az FDA az esetek 90 százalékában egyébként is engedélyezte a betegek számára az ilyen a gyógyszerekhez való hozzáférést, ha azt kérték.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?