Rácsukja az ajtót a Steam az „ügyeskedő” játékosokra

Egy olyan lehetőséget szüntet meg a Steam, amellyel a korai hozzáféréses játékosok legálisan ugyan, de megkérdőjelezhető módon kérhették vissza a pénzüket a megjelenés után. 

Nyolc évvel ezelőtt a Steam bevezetett egy olyan lehetőséget, hogy vásárlás utáni 14 napon belül kérdés nélkül visszatérítette egy játék árát, amennyiben nem játszottunk vele két óránál többet. Ez egy elég jó, és előremutató kezdeményezés volt, hiszen meglehetősen el tudja rontani az ember napját, hogy a pénzéért valami olyat kap, amitől többet várt, vagy rájön, hogy hiába a sok videó, meg előzetes, mégsem jön be neki. Csakhogy, a korai hozzáférések megjelenésével egy elég érdekes helyzet jött létre.


steam
Kép: Steam

Az early access a nevéhez híven arról szól, hogy megjelenés előtt ad lehetőséget a játékra, ami jó a felhasználónak, hiszen így folyamatosan láthatja, hogyan fejlődik egy adott cím, és jó a fejlesztőknek is, hiszen egyrészt bevételük keletkezik, másrészt visszajelzéseket kapnak, hogy min kell még reszelgetni. Igen ám, de ezzel együtt az történt, hogy a korai hozzáférősök a megjelenés után szépen visszakérték a pénzüket, és a Steam tulajdonosa, a Valve arra jutott, hogy ez bizony nincs így rendjén.

Ezért azt találta ki, hogy a megjelenés előtt vásárolt címek esetében is érvényes lesz a maximum kétórányi játékidő, viszont a 14 napos belüli visszatérítési lehetőség ebben az esetben is megmarad. Így tehát egy olyan ajtó zárul be az egyébként legálisan ügyeskedő játékosok előtt, ami eddig elég nagy könnyebbséget adott. Az már más kérdés, hogy láttunk már olyan terméket, ami az első két órában abszolút jónak tűnt, aztán kicsit később derült ki, hogy valójában mégsem éri meg a pénzét. Ilyen volt például a marhára várt Mafia III, amiben bőven kétórányi játékidő után derült ki, hogy egyébként iszonyatosan repetitív, nem is beszélve a megjelenés után még jó ideig meglévő bugokról.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?