iPad Pro (2024): 12 éves élettartam, de vajon mire jó ez?

A hírek szerint már csak pár nap, hogy bemutatkozzon az iPad Pro (2024), ami olyan kijelzőt kaphat, ami bő egy évtizeden keresztül simán teszi a dolgát. 

Úgy tudni, hogy május 7-én mutatkozik be az iPad Pro (2024), amiből elvileg a szokásoknak megfelelően 11 és 12,9 hüvelykes változatok lesznek. Érdekesség, hogy ez most egy tényleges fizikai esemény lesz keynote-tal, és minden egyébbel együtt, ami utoljára 2018-ban volt, az eszköz harmadik generációjánál. Ebből arra lehet következtetni, hogy az új iPad valóban különleges lesz, főleg a dual-stack vagy tandem OLED kijelzője miatt, amely akár egy évtizednél is tovább kitarthat. Ilyet leginkább az autógyártásban alkalmaznak, ahol fontos, hogy az egyre gyakrabban, és egyre nagyobb méretekben használt kijelzők ne adják fel a harcot három-négy év után.


ipad pro
Kép: 9to5Mac

Éppen ezért érdekes kérdés, hogy mi szükség van ilyenre egy táblagépben, aminél sejthető, hogy nem igazán 10-12 évnyi használat jellemző a felhasználói közegre. És a helyzet az, hogy nincs is válasz arra a kérdésre, miszerint az Apple számára miért jó az, ha az iPad Pro (2024) esetében veszi a fáradságot, hogy egy ritka és drága, kétrétegű OLED-et szerezzenek be az egyetlen olyan beszállítótól, akire rá lehet bízni mindkét méretű panel gyártását. Ez a cég egyébként az LG, míg a kisebb modellhez a Samsung is szállít majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?