Kosarat adott a vele flörtölő férfinak a világ legemberibb robotja

Az Ameca nevű robot a humorérzéknek sincs híján. 

A brit Engineered Arts néhány évvel ezelőtt mutatta be Ameca névre keresztelt robotját, amelyet sokan a világ legemberibb robotjaként tartanak számon. Ennek oka, hogy Ameca olyan arckifejezésekre képes, mint egy ember, a generatív mesterséges intelligencia segítségével pedig valós időben képes reagálni a feltett kérdésekre – sőt, ha a helyzet úgy kívánja, frappánsan kosarat is tud adni a férfiaknak.


Még 2022 januárjában kezdett el terjedni egy videó a TikTokon, amelyben egy fiatal férfi arról kérdezte Amecát, hogy van-e barátja, mire a humanoid így válaszolt: „Nincs párom. Egy barátod miatt kérdezed?

Nem, magam miatt” – hangzott a férfi válasza.

Áh, értem. Sajnos nem vagyok kapható. A robotoknak nincsenek párkapcsolatai. Neked van barátod?” – tette fel élcelődve a kérdést a humanoid.

Amecáról számtalan videó kering az interneten, amint különböző kérdésekre meglepően értelmes válaszokkal szolgál. Egy alkalommal például azt a kérdést kapta az Engineered Arts robotja, hogy véleménye szerint hogyan fog alakulni az ember és a mesterséges intelligencia viszonya a jövőben. Ha kíváncsi vagy, hogyan reagált Ameca, ide kattintva elolvashatod.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?