Star Wars-fanoknak készült az Apple új reklámja

Május 4-én van a nemzetközi Star Wars világnap, ennek apropóján az Apple előállt egy kifejezetten a rajongókat célzó, jópofa reklámmal. 

És hogy miért pont ezen a napon ünnepeljük? A dátum a filmekben használt „May the force be with you” (magyarul „Az erő legyen veled!”) mondatra vezethető vissza, ebből kreáltak egy szójátékot, a May the 4th be with you-t, amiből pedig a május 4-i dátum ered (a may angolul májust is jelent, a 4th pedig negyediket, negyedikét). A nevezetes alkalomról többek közt az almás techvállalat is megemlékezett, méghozzá egy reklámmal, amelyben az iPhone 15 egyik új funkcióját promózzák.


A sztori szerint egy Boba Fett-nek öltözött ember a Star Wars napra igyekszik éppen, ám a sok beöltözött rajongó között nehezen találja a barátait. Itt jön képbe az iPhone 15 Precision Finding nevű funkciója, amelynek segítségével az emberünk végül gond nélkül eljut a haverjaihoz.

Az Apple reklámja meglepően ötletesre sikeredett, Star Wars-rajongóknak pedig külön csemege.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?