Adatközpontokba szánt szuperchipen dolgozik az Apple

Bár az Apple nem tartozik a mesterséges intelligencia éllovasai közé, a cupertinóiaknak újabban ezen a területen is lettek ambíciói. 

Saját mesterséges intelligencia chip fejlesztésén dolgozik az Apple, amit adatközpontoknak adnának el – írja a Reuters a The Wall Street Journalre hivatkozva. A projekt állítólag ACDC néven fut az Apple-nél, és a források szerint már évek óta dolgoznak rajta a cégnél, ám azt nem tudni, hogy a nagyközönség elé tárják-e majd, és ha igen, mikor.


A jelentés szerint az Apple chipjeit valószínűleg a mesterséges intelligencia futtatására használnák, nem pedig a modellek betanítására.

Továbbra is nagyon bizakodóak vagyunk a generatív mesterséges intelligencia terén kínált lehetőségünkkel kapcsolatban, és jelentős befektetéseket eszközölünk” – mondta Tim Cook vezérigazgató a Reutersnek.

Úgy tudni, hogy az Apple az új chipek kapcsán szorosan együttműködik a világ legnagyobb félvezetőgyártójával, a tajvani Taiwan Semiconductor Manufacturinggel is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?