Érkezik a táskás szem és a gyökérzöldség emoji

Ma nem lehet annál fontosabb hír, minthogy az emoji kínálatban több másik mellett ott lesz a táskás szem is. 

Oh, azok a boldog kilencvenes évek, amikor DOS-ból neteztünk, és a shark.hix.com-on keresztül, ékezetek nélkül ismertünk meg egy olyan világot, amiben barátokra leltünk úgy, hogy sosem láttuk őket. Éjszakákon át tartó chat-elések, szinte már a függés határáig jutó ragaszkodás, és az emojik elődjének, a szmájliknak az elsajátítása. Hiszen hogyan nevessél rá valakire, aki a világ másik felén van úgy, hogy egy CRT monitor előtt ülsz? És ezekből az egyszerű dolgokból nőtték ki magukat az emojik, amelyek most újabb testvérekkel gazdagodnak, mint a táskás szem, a gyökérzöldség, az ujjlenyomat, a levél nélküli fa, a hárfa, az ásó, és a fröccsenő folyadék.


táskás szem
Kép: Substack

Az Unicode konzorcium javasolta, hogy az iOS, az Android és más eszközök által hivatkozott szabványosított katalógusba további hét emoji kerüljön be. A Unicode 16.0 béta felülvizsgálati időszaka július 2-ig tart, ezt követően az új emojikat, mint amilyen a táskás szem is, hivatalosan  jóvá kell hagyni. Az olyan vállalatoknak, mint az Apple, a Microsoft és a Google, azonban több hónapba is beletelhet, amíg elkészítik a saját terveiket, így ne számítsunk arra, hogy azonnal láthatjuk őket. Hát ilyen komoly iparág ez az emoji…

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?