A Telekom lett az első a magyar online mobil- és tabletértékesítésben

2023-ban a Magyar Telekom volt a legnagyobb forgalmú mobiltelefon- és tablet értékesítő a magyar online kiskereskedelmi piacon. 

A Telekom online webshopja hatodik éve tartja piacvezető szerepét a mobilkészülék- és tablet értékesítés területén az online kiskereskedelmi piacon 33%-os részesedéssel. A távközlési szolgáltató online értékesítési felülete közel 11,5%-át adta a mobiltelefon és tablet, szórakoztató elektronika és számítástechnika termékkategóriák összesített hazai online kiskereskedelmi forgalmának 2023-ban, amely közel 24 %-os bővülést jelent –állapította meg a GKID piacelemzése.


A magyarországi e-kereskedelmi piac 2023-ban mindössze 8,5%-kal emelkedett értékben, az online értékesítés a teljes kiskereskedelmen belüli részaránya pedig 9,5%, amely elmarad az egy évvel korábbi szinttől. Az online rendelések száma 7,2%-kal emelkedett, átlépve ezzel az évi 83 millió darab rendelést, viszont az online kosárérték mindössze 1,2%-kal nőtt, amely tavaly 17,8 ezer forint volt egy vásárlásra vetítve. A teljes hazai online értékesítési piacot tekintve a felmérés szerint a forgalom ugyan tudott növekedni, de 2023-ban az előző évhez képest 7,9%-kal kevesebb terméket értékesítettek.

A Magyar Telekom 2023 során összességében 24%-kal növelte online kiskereskedelmi eladásainak értékét, mely így meghaladta a nettó 30,8 milliárd forintot. Bár az online kereskedelemben tavaly tapasztalt lassulás a legnagyobb kereskedők számára is kihívást jelentett, a Magyar Telekom közel 200 ezer db online eszközrendelést teljesített a tavalyi évben. Ezzel a teljes online kiskereskedelmi piac 2,7 százalékát tudhatja magáénak a cég, amivel a továbbra is az egyik legnagyobb hazai online szereplőnek számít – írja a szolgáltató közleményében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?