Budapestre jön a Google, a Spotify és az OpenAI is

 Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. 

Május 30-31-én ismét Budapestre szegeződik a szoftverfejlesztők figyelme, a régió legnagyobb szakmai fesztiválja, a Craft Conference, idén tizedik alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. 2014 óta összesen 15 000 résztvevő sétált be a Craft üdvözlő molinója alatt, csak a tavalyi eseményen több mint 2000 szakember gyűlt össze.


A helyszín, a Vasúttörténeti Park, már önmagában is egy utazás a múltba: a résztvevők régi vonatszerelvények között barangolhatnak az előadások között, de akár egy valódi kisvonatot is kipróbálhatnak a rendezvény területén. A látványos programokon túl persze ezúttal is a szakmáé lesz a főszerep, a szoftverfejlesztést leginkább befolyásoló trendek között pedig kiemelt szerep jut a mesterséges intelligenciának.

A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között. A jubileumi Craft hét színpadán összesen 70 előadó osztja meg tudását: érkezik például Mark Thompson a Google-től, Kelly Shortridge a Fastly-től és Randy Shoup az Ebay-től, de csatlakozik még az előadók sorához Samantha Coffman is a Spotify-tól. Az idei év egyik legnagyobb durranása azonban Orosz Gergely lesz – ő írja jelenleg a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét, a The Pragmatic Engineert. A magyar programozó fizetős hírlevelének több mint félmillió feliratkozója van, az egyik legnagyobb közöségi oldalon pedig 250 ezren követik. A szakember idén csak a Craft-on fog előadni, így aki személyesen szeretne vele találkozni, esetleg megvásárolni és dedikáltatni a szoftverfejlesztőknek készült könyvét, a The Software Engineer’s Guidebook-ot, annak kihagyhatatlan lehetőség a konferencia.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?