Papírillat ugyan még nincs, de színesben és jobb képfelbontással érkezik a PocketBook új e-book olvasója

A kompakt méretű PocketBook Verse Pro Color vízálló, támogatja a hangoskönyveket és a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli felolvasást, teljesítményét pedig immár négymagos processzor biztosítja.

A most bemutatott, 6 inches e-olvasó fekete-fehérben 300 PPI felbontást kínál, színesben viszont elődjéhez képest 50%-kal, 150 PPI-re javult a felbontása, ami tiszta és részletes képet eredményez. A Verse Pro Color 4096 szín és árnyalat megjelenítésére képes, emellett rendelkezik egy úgynevezett SMARTlight funkcióval is, amely testre szabható előlapi megvilágítást kínál, hogy a felhasználók a saját igényeik szerint állíthatják be a fényt a nappali olvasásra alkalmas hideg, kékes tónustól az éjszakai olvasáshoz ideális meleg, megnyugtatóan sárgás színekig.


A Verse Pro Color nemcsak olvasásra, de hangoskönyvek hallgatására is ideális eszköz. Az e-olvasó hat különböző hangformátumot támogat, és Bluetooth 5.4 funkcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen tudjuk csatlakoztatni a fülhallgatókat és hangszórókat.

PocketBook Verse Pro Color
Fotó: PocketBook

A hangoskönyvek rajongói emellett egy másik funkciót is imádni fognak: a Text-to-Speech felolvasást, mely lehetővé teszi, hogy bármilyen írott szöveget hangoskönyvvé változtassanak. A felhasználóknak most már vezetés vagy vacsorafőzés közben sem kell félretenniük olvasmányaikat: a Verse Pro Color két kattintással elkezdi hangosan felolvasni őket! A Text-to-Speech funkció 26 nyelven elérhető, közöttük a természetes hangzású magyar férfi- (Attila) és női (Kinga) hangokkal.

PocketBook Verse Pro Color
Fotó: PocketBook

Kétmagos elődjéhez képest négymagos processzorának köszönhetően az eszköz gyorsabb lapozást tesz lehetővé, ráadásul mindössze 182 gramm – mintha egy nagyobb mobiltelefon lenne –, így otthon és menet közben is kényelmes olvasást biztosít, és akár több ezer könyvet képes tárolni. Ami pedig az üzemidőt illeti: a Verse Pro Color a gyártó szerint egyetlen feltöltéssel akár 1 hónapig is képes működni.

A készülék júniustól érhető el a magyarországi kereskedőknél, várhatóan 75-80 ezer forint körüli áron.

Egy másik változatot, a Pocketbook Verse Prót egy korábbi alkalommal a TechWorld csapata is letesztelte, véleményünk róla itt olvasható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?