Vigyázat, csalók pécézték ki a Yettel feltöltőkártyásait

Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, melynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait.

A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződésű a webcím: bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, ebben az esetben átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.


Az ügyfelek csalók általi megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel weboldalként jelenik meg a Google találati eredmények első szponzorált találataként – itt még helyes webcímet mutatva –, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link.

yettel csalás
Fotó: Yettel

A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel alkalmazást vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keresse fel a https://www.yettel.hu/feltoltes címen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?