A Telekom felmérése szerint szükség van apák napjára

A Magyar Telekom családoknak szóló platformja, a Hello Szülő apák napi kampányában arra kereste a választ, mit gondolnak a magyarok, szükség van-e apák napjára. 

Amíg az anyaságról sok kutatás, tanulmány szól, addig az apák, apaság vizsgálata jóval kisebb figyelmet kap. Ugyanígy, amíg május első vasárnapjáról tudjuk, hogy az anyák napja, és az iskolákban, óvodákban is készülnek műsorral, addig azzal jóval kevesebben vannak tisztában, hogy június harmadik vasárnapja az apák ünnepe. A Hello Szülő „Szükség van-e apák napjára?” kérdésére érkezett válaszok alapján pedig igény lenne rá.


A kérdés ugyanis nem légből kapott, hiszen több tanulmány is bizonyítja, hogy szükség van az apák aktív jelenlétére: „A kutatások azt mutatják, hogy az apák részvétele pozitívan befolyásolja a gyermekek kognitív képességeit. Azok az apák, akik oktatási tevékenységekben, például olvasásban és problémamegoldó játékokban vesznek részt, jelentősen hozzájárulnak gyermekeik kognitív fejlődéséhez. Emellett az apák jelenléte és aktív részvétele segít a gyermekeknek jobb érzelemszabályozást és alacsonyabb szorongási szintet kialakítani. Sőt, azok a gyerekek, akiknél az apa jobban bevonódik a család mindennapjaiba, jobban teljesítenek az iskolában. Ez részben annak köszönhető, hogy az apák gyakran ösztönzik a fegyelmezett tanulási megközelítést” – tette hozzá Budavári Eszter, a Mindwell Pszichológiai Központ pszichológusa, a Hello Szülő szakértő partnere.

A szavazatgyűjtés mellett a legkisebbeket is megkérdezték, hallottak-e az apák napjáról, illetve mit gondolnak róla. A megkérdezett gyerekek, összhangban a szavazás eredményével, úgy gondolják, az ő apukájuk megérdemli, hogy megünnepeljék ugyanúgy, ahogy az anyukájukat. A három animációs videó, amiben a gyerekek kifejtik, miért is jár szerintük az apukájuknak az elismerés a Hello Szülő platformon és az oldal közösségi média felületein érhető el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?