A NASA, nos igen, ismét péniszt rajzolt a Marsra

A NASA múlt heti jelentésében a Perseverance rover legújabb képeivel kérkedett, és többek közt a rover marsi útvonaláról is közzétett egy fotót. Beszédes lett. 

A Mount Washburn-i textúrák és kompozíciók sokfélesége izgalmas felfedezés volt a csapat számára” – lelkendezett a Perseverance rover útvonala kapcsán Brad Garczynski, a Western Washington Egyetem kutatója, akinek valószínűleg fogalma sem volt arról, hogyan hangzanak majd a szavai a fotóval összefüggésben. A marsjárónak ugyanis sikerült fallikus formát követve végiggrasszálnia a Marson, amit akár a NASA otromba tréfájának is gondolhatnánk, pedig mindez csupán a véletlen műve.


nasa pénisz
Fotó: NASA/JPL-Caltech/University of Arizona

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy a NASA obszcén formát jelenít meg a vörös bolygón. 2004-ben a Spirit nevű marsjáró hagyott félreérthetetlen nyomot a Marson (ezt alább láthatjátok), nem sokkal azután, hogy leszállt a vörös bolygóra 10 500 kilométerre az Opportunity robottól.

Hogy mondjunk érdemben is valamit a cikkünkben idáig eljutó olvasóinknak, a Perseverance nemrégiben érte el a Bright Angel becenevű területet a Marson, ahol a rover bizonyítékok után fog kutatni a Jezero-kráter peremének belsejében található karbonát- és olivinlerakódások kapcsán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?