Jópofa dolog történik, ha beírod a Google keresőjébe, hogy Forrest Gump

A Google szeret apró kis meglepetéseket elrejteni a keresőjében, amelyekkel jobbára csak akkor szembesül a felhasználó, ha rákeres egy adott témára. Így jött velünk szembe ez a jópofa easter egg is a Forrest Gump kapcsán. 

Éppen 30 évvel ezelőtt mutatták be itthon a Tom Hanks főszereplésével készült, azóta klasszikussá vált filmet, a Forrest Gumpot, amelynek alapjául Winston Groom Forrest Gump, avagy egy együgyű fickó följegyzése című regénye szolgált. A Paramount stúdió egyébként Bill Murraynél, John Travoltánál és Chevy Chasenél is bepróbálkozott, és miután ők nemet mondtak a felkérésre, Tom Hanks kapta meg a szerepet. 


A film végül kasszasiker lett: 677 millió dolláros összbevételt produkált, emellett tizenhárom Oscar-jelölésből hatot díjra is váltott, köztük a legjobb film és a legjobb színész kategóriákban. Robert Zemeckis drámájának ráadásul a mai napig igen masszív rajongótábora van, így nem különösebben meglepő, hogy a Google is készült egy jópofa poénnal a filmmel kapcsolatosan, amit akkor láthatunk, ha a keresősávba beírjuk, hogy Forrest Gump.

forrest gump google

A Google a fentebb látható kis figurákkal a filmtörténet egyik, ha nem a legismertebb „futós” jelenetére utal, amelyben a főszereplő egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy keresztülkocogja az Egyesült Államokat. Érdekesség még, hogy a híres rész majdnem kimaradt a filmből, mert a stúdió sokallta a leforgatásával járó költségeket, így végül Tom Hanks úgy döntött, saját zsebből finanszírozza a jelenetet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?