Óriási kamulufi a kínai csoda akkumulátor

Nem kell mindent elhinni, amiről azt állítják, hogy megmenti a világot. Megint csak egy meglévő dolgot masniznak át, hogy az emberek jobban bízzanak az elektromos autókban.

csoda akkumulátor
Szó nincs újabb csodáról.

A közelmúltban robbantotta a hírt a kínai állami média, hogy az ország kutatói jelentős előrelépést értek el az akkumulátor technológiában. Az ország vezetése pedig meglátta ebben a fantáziát, és a nagy cégek komoly anyagi támogatást nyújtanak az úgynevezett szilárdtest akkumulátorok fejlesztéséhez. Amelyek nagyobb kapacitást, üzemidőt és gyorsabb töltést kínálnak. Jól hangzik mi? Pont valami ilyen csodára vártunk. Kár, hogy a valóság más.

szilárdtest akkumulátor
Dolgoznak a tudósok a szilárdtest akkumulátoron.
Régóta ismert a szilárdtest akkumulátor technológia. Az eljárásban nincs semmi új.
  • Az új fejlesztés a burkolat anyagára vonatkozik, aminek köszönhetően így jobban bírják majd a hőtágulást ezek a termékek.
  • A „hatalmas összeg” 830 millió dollár. Ez kábé 3 NFL csapat éves költségvetése. Ráadásul ezt is hat cég adja össze. Szóval azért olyan óriási potenciált mégsem látnak benne. Csak a chipfejlesztésre idén mintegy 50 milliárd dollárt költ Kína….Ezen a szinten 830 millió dollár kerekítési hiba.
  • A Volkswagen is intenzíven dolgozott ezen a területen, és sokkal jobban áll, mint a kínai cégek. Idei autóiba már bele is kerülnek ilyen forradalminak titulált szilárdtest energiahordozók.
elektromos vw
Nem ez fogja megmenteni az elektromos autózást. Kép: Volkswagen
Szóval a lényeg: Nem kell mindent elhinni, amit a média sulykol. Nincs semmilyen varázslat, nem sikerült megoldani egy csapásra az elektromos járművek egyik legnagyobb problémáját Teljesen felesleges ilyen hülyeségekkel kábítani az embereket, vissza fog ütni ez az egész. Már így is tök sokan hobbiból gyalázzák a villanyautókat, mert elegük van az agresszív kommunikációból és az ilyen kamu sikertörténetekből.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?