Olyat húzott a Panasonic, amit senki sem várt

A cég teljesen átírta az okostévé stratégiáját.  Jön a TiVo OS rendszer a Panasonic televíziókra.

TiVo OS Panasonic tv
A Panasonic is a Tivo OS okostévé rendszer felé fordul.

A Panasonic sokáig egyike volt azon cégeknek, amely házon belül fejlesztett okostévé rendszert használt. Ez volt Firefox OS alapú MyHomeScreen, amely kitűnt sebességével, stabilitásával, azonban egy idő után korszerűtlenné vált a rivális megoldásokhoz képest. A Panasonic pedig nem akarta tovább kalapálgatni, erre pénzt és energiát szánni, és a vezetés úgy döntött, hogy más megoldás után néz.


2024-re totálisan átírták a korábbi okostévé stratégiáját. Korábban már felbukkantak az Android TV, Google TV vagy Fire TV rendszert használó modellek, a cég pedig a közelmúltban azt jelentette be, hogy nyit a vadonatúj TiVo OS platform irányába is.

Panasonic Fire TV
Panasonic a Fire TV rendszerrel is kacérkodik.

Ezt az Xperi cég fejleszti, amely kimondva-kimondatlanul a Google és az Amazon babérjaira tör. Velük ellentétben azonban egy olyan megoldással rukkolt elő, amelyet a partnerek, tehát a Panasonic és a hozzá hasonló iparági résztvevők akár személyre is szabhatnak. Így a készülékeik grafikus kezelőfelülete is eltérhet majd a riválisokétól, ami óriási előny a fent említett konkurensek totálisan uniformizált megoldásaihoz képest.

Tivo OS Panasonic
Jönnek a Panasonic TiVo OS tévék.

Emellett a TiVo OS olcsóbb is, tehát gazdaságilag is jobban megérheti használni, viszont cserébe a Xperi értékesítheti a platformon megjelenő összes reklámfelületet. A jelenleg rendelkezésre álló információk értelmében a japán cég első körben három modellt lát el a Tivo OS rendszerrel: Ezek egészen pontosan a Panasonic W60A, Panasonic S45, illetve Panasonic S40 televíziók. Amennyiben pedig beválik a dolog, és a felhasználók elégedettek lesznek, akkor még több modellben felbukkanhat a jövőben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?