Okos tanterem nyílt a IX. kerületben

A IX. kerületben összesen eddig öt tanteremben indította el Digitális Tanterem szolgáltatását a Vodafone Magyarország. 

A fővárosi kerületek, Monor, Miskolc és Jászladány Digitális tantermei után, a most átadott tanteremmel országosan összesen huszonnyolc Digitális Tanterem segíti a diákokat és a pedagógusokat, hogy mind technikai eszközök, mind tudás tekintetében alkalmassá váljanak a digitális oktatásra és a digitális kompetenciafejlesztésre. A most átadott Digitális Tanterem Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros önkormányzatának támogatásával készült el. A beruházás értéke 7 millió forint.

A tanterem az eszközök tekintetében egy interaktív táblából, a tanórán résztvevő diákok által használt eszközökből (jellemzően tabletek) és egy tanári laptopból áll, ezek mindegyike saját alkalmazásfelülettel rendelkezik. A tanóra során az eszközök összekapcsolódnak és kommunikálnak egymással. A szolgáltatás virtuális alapját a SEOS (Smart Education Operating System) oktatási keretszoftver adja, amely a tananyag létrehozására és a tanulói eredmények kiértékelésére alkalmas rendszer.


digitális tanterem
Fotó: Vodafone

A szolágáltatás lehetővé teszi a pedagógusok számára, hogy az online térben készítsék elő a tananyagokat, az óravázlatokat, továbbá, hogy akár differenciált feladatokat küldhessenek ki tanulók számára. Az elvégzett feladatokat visszaküldés után a rendszer automatikusan, azonnal értékeli, így gyorsítja az ellenőrzés és a visszajelzés folyamatát, ezáltal jelentősen csökkentve az adminisztrációra és dolgozatjavításra fordított időt. Az eredményeket a rendszer egy értékelő adatbázisban tárolja, amelyek akár évekre visszamenőleg elérhetőek, így jól nyomon követhető a tanulók fejlődése.

A rendszer egyik előnye a virtuális tanterem funkció, mellyel a tanterem elérhető eszköztől, helyszíntől és platformtól függetlenül mind a diákok, mind a pedagógusok számára, így támogatva a digitális, valamint a hibrid oktatást. A Digitális Tanterem megoldást kínált többek között a koronavírus idején felmerülő új kihívásokra, amikor az iskolák bezárása gyors megoldást követelt a digitális oktatásra való átállásra. A Vodafone Digitális Tanterem megoldását bemutató kisfilm itt érhető el.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?