Új kompakt kisgépet rakott össze a Fujifilm

A Fujifilm XF10 azok számára készült, akik kinőtték a mobiltelefonok képalkotó szolgáltatásait, és szeretnének kicsit magasabb osztályban szerencsét próbálni.

A belépő szintet képviselő kamera a két évvel ezelőtt bemutatott XF70 típusjelzésű modell butított változata. A gyártó szerencsére csupán szolgáltatásokat nyirbálta meg a gép szerelési minősége, valamint az anyaghasználat az elődre hajaz.


Azonnal a lényegre tör

A készülék felépítése a célközönségnek köszönhetően teljesen puritán a kezelőszervek mennyisége minimális, nincs elektronikus kereső és vakupapucs, s a képérzékelő is csupán Bayer színszűrőt kapott.

Az újdonságot 18,5 mm-es f/2,8 apertúrájú objektívvel szerelték, amely mögött egy 24 megapixeles APS-C szenzor kapott helyet. Az objektív köré egy programozható gyűrű került, amihez különböző funkciók rendelhetők, az elektronikus zár használatával elérhető zársebesség legfeljebb 1/16000 mp lehet. A hátoldalon található 3 hüvelykes LCD érintőkijelző jobb oldalán, egy navigációt és a fókuszpontok közötti váltást segítő pöcök található.

Mozgásban a világ

A Fujifilm XF10 a hagyományos képalkotáson túl FullHD és UHD mozgóképek készítésére is alkalmas. Előbbi esetében 60 kép/másodperc képfrissítéssel lehet számolni, míg utóbbi használatával ez az érték 15 kép/másodpercre módosul. A készülék HDR és panoráma üzemmódban is használható, van kézi élességállítás és az elkészült művek effektezésére is lehetőség nyílik. Beépített tárhely nincs, ezért a képek és videók SD, SDHC vagy SDXC kártyára menthetők, amiből legfeljebb 256 GB méretű pakolható a kialakított helyre. A kamera Bluetooth 4.1 és WiFi kapcsolatokat biztosít, s igény szerint akár okostelefon segítségével is vezérelhető.

A Fujifilm XF10 forgalmazása augusztusban kezdődik, előre láthatóan 500 eurós árcédulával kerül majd a boltokba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?