A Kasa Smart a TP-Link intelligens otthoni megoldásokat kínáló márkája. Az eleddig kicsit szűkös kínálat a közelmúltban, egy külteret pásztázó biztonsági kamerával bővült, amely az ígéretek szerint hamarosan a boltokba kerül.

Éjjel-nappal szolgálatban

A Kasa Cam Outdoor (KC200) IP65 minősítéssel rendelkezik, azaz víz és por ellen fokozottan védett, ami kültéri használat egyik alapfeltétele. Az újdonság a rögzítőlemeznek és a mágneses kameratoknak köszönhetően, akár házilag is gyorsan felszerelhető és beállítható. A 130 fokos látómezővel bíró eszköz FullHD felbontású álló és mozgóképeket tud készíteni, így akció esetén nem kell az elmosódott képek elemzésével tölteni az időt, ráadásként éjszakai üzemmódot is kapunk.

A készülék mozgásra vagy hangra automatikusan rögzíteni kezd a felvételek felhő tárhelyre kerülnek, ahol (alapesetben) két napig érhetők el. Opcionális csomagok vásárlásával (14 és 30 nap) a tárolási idő meghosszabbítható.

Mindenen rajta tartja a szemét

Az igény szerint több kamerát is működtető rendszer, egyik legjobb szolgáltatása, hogy a megfigyelés tevékenységi zónákra osztható. Míg egyes területek fokozott védelmet élvezhetnek, addig a kevésbé fontos részek akár le is tilthatók. A készüléket mikrofonnal és hangszóróval is ellátták, amelyek segítségével akár kétirányú kommunikáció is folytatható, míg a lakók távollétében nagy erejű sziréna gondoskodik az elrettentésről.

A vezérléshez iOS és Android rendszerekre elérhető dedikált alkalmazást kapunk, amivel teljes körűen ellenőrizhető és optimalizálható a biztonsági rendszer munkája. Az eszköz Google Assistant, Google Chromecast és Alexa támogatással is rendelkezik, így bármilyen intelligens ökoszisztémába egyszerűen integrálható.