A Tesla egyelőre nem erősítette meg a hírt, ami azután reppent fel, hogy a világhálón megjelent, egy a vállalat logójával ellátott burkolat amely, talán a korábban már emlegetett Quadra kódnevű készülékhez tartozhat.

Minek nevezzelek?

A képeket a szivárogtatásról elhíresült SlashLeaks tett közzé, amely nyomán heves találgatások indultak. Az izgalom annyira nem is alaptalan, hiszen már tavaly is sztoriztak arról, hogy Elon Musk cége okostelefont fejleszt. A napvilágra került felvételek alapján a dizájnhoz az iPhone X külsejét vették alapul, legalábbis a vékony keret és az elmaradhatatlan szenzorsziget erről látszik árulkodni. A hátlap kialakítása is beszédes, hiszen a felső vízszintes kivágás dupla szenzort dolgoztató kamera-rendszert feltételez.

Egy némiképp racionálisabb megközelítés szerint a Tesla valóban érdekelt, egy készülék gyártásában, azonban ez nem saját márka, csak egy ismert modell speciális változata. Ezt a magyarázatot látszik megerősíteni a tény, hogy a képek forrása ismeretlen és nem az elektromos autókat gyártó vállalat lenne az első, aki nevét adja egy ilyen kezdeményezéshez. A BGR ezen felül azt is megjegyzi, hogy 3D nyomtató birtokában nem túl nehéz összedobni, egy hamis tartozékot.

A találgatásoknak igazából, egy megerősítő nyilatkozat vethetne véget, ami egyelőre várat magára, így a történet folytatása várható.