Bojkottálja a Huawei telefonokat a VideoLAN

A VideoLAN a népszerű VLC médialejátszó alkalmazás fejlesztője. A vállalat azért szánta el magát a drasztikus lépésre, mert sejtésük szerint a Huawei akkumulátort kezelő algoritmusa a felelős azért, mert az applikáció a háttérbe kerülve egyszerűen leáll.


Stop! Eddig és ne tovább…

A VideoLAN az utóbbi időben számos panaszos levelet kapott az ügyben, ezért beható vizsgálatot kezdeményezett. A vizsgálódás rövid úton kiderítette, hogy nem szoftveres hibáról van szó; a problémát egyes Android rendszerű telefonok okozzák. A gyanúba kevert eszközök között, nagy számban találtak Huawei modelleket, ezért kijelentették, hogy hiba forrása a kínai gyártó saját fejlesztésű akkumulátor optimalizációs eljárása. Az algoritmus ugyanis minden olyan folyamatot blokkol, ami túlságosan igénybe veszi a telepet, csupán a saját applikációkat engedi a háttérben futni.

A sajnálatos döntés nyomán a Huawei telefonok tulajdonosai a jövőben nem tölthetik le VLC alkalmazást a Google Play áruházból, így a lejátszó beszerezésére csak alternatív forrásaik maradnak. A kínai vállalat eddig nem kommentálta a döntést, de kicsi a valószínűsége, hogy különösebben megrázta volna őket az eset.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?